З початку року Інспекція фіксує порушення щодо незаконного вилову водних біоресурсів

Державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу і впродовж вихідних та святкових днів викривають порушників природоохоронного законодавства. 

Так, в передноворічний період та по 6 січня поточного року,  попри складні умови воєнного стану, фахівці Інспекції здійснюють профілактичні заходи щодо попередження грубих порушень правил рибальства та заходи, спрямовані на запобігання та виявлення незаконного добування (вилову, придбання чи збуту) водних біоресурсів на малих водоймах Житомирщини та Рівненщини, а також на місцевих ринках.



Під час зазначених заходів контролю  виявлено  9 порушень в сфері рибальства та порядку реалізації водних біоресурсів.

7 громадянин притягнуто до адмінвідповідальності за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення Правил рибальства); 1 протокол складено за ст. 88 - 1 КУпАП (незаконний продаж риби);1 протокол на громадянина за ч. 4 ст. 85 КУпАП (грубе порушення Правил рибальства – рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову)  та винесено постанову про накладення адміністративного стягнення на суму 31 26 грн.; вилучено 1  риболовну сітку (довжина 20 м).

У зв’язку з тим що має місце грубе порушення правил рибальства, матеріали Інспекція скерувала до судових органів для вирішення питання щодо притягнення порушника до відповідальності.

Продовжуємо працювати для  збереження навколишнього середовища!

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці