За незаконну порубку лісу суд зобов'язав порушника сплатити понад 30 тис. грн

У березні поточного року державними інспекторами з охорони навколишнього середовища Поліського округу були здійснені рейдові заходи, спрямовані на запобігання та виявлення адміністративних правопорушень на території Ворсівськго лісництва (Малинська громада), під час яких було зафіксовано факт незаконної порубки дерев породи сосна.

Оскільки громадянином дана порубка була здійснена самовільно та без спеціального дозволу на використання лісових ресурсів, інспектори ДЕІ Поліського округу притягнули його до відповідальності за статтею 65 КУпАП у формі штрафу.

Згодом Інспекцією шляхом досудового порядку врегулювання цивільно-правового спору пред’явлено претензію на суму 30 031,11 грн. для добровільної компенсації шкоди, заподіяної державі.

З огляду на те, що порушник не сплатив зазначену суму в добровільному порядку, Інспекція звернулась до Малинського районного з позовом про стягнення збитків. 

9 вересня 2024 року суд задовольнив позов Державної екологічної інспекції Поліського округу та зобов’язав стягнути з громадянина суму завданих збитків внаслідок незаконної порубки.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці