Інформація, щодо позапланової перевірки КП "Дубноводоканал".

На виконання Доручення Прем’єр-міністра  України від 29.01.2020 №2777/1/1-20   Державна екологічна  інспекція  Поліського округу   в період з 06.02.2020 по 19.02.2020 року проведено позапланову  перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства   КП «Дубноводоканал».   Перевіркою встановлено, що проблема очисних споруд у м.Дубно надалі залишається відкритою. Вимоги приписів щодо вжиття необхідних заходів по припиненню скидання недостатньо-очищених стічних вод не виконані. Частина стічних вод без будь-якої очистки скидаються по рельєфу місцевості на болотисту місцевість, створюючи загрозу забруднення підземних вод.  

Встановлено наявність неврахованих джерел викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами у відповідних дозволах.

Порушено правила експлуатації полігону побутових відходів, а саме: приймаються неперероблені    побутові відходи, не проводиться обвалування місць складування відходів, відсутній моніторинг щодо контролю стану підземних і поверхневих водних об’єктів, атмосферного повітря, грунтів, відсутні спостережувальні свердловини для контролю за станом підземних вод, відсутня проектна документація, що включає санітарно-технічний паспорт, інструкція з експлуатації полігона. Відсутня дренажна система для збирання і відведення фільтрату, що також створює загрозу забруднення підземних вод.  

Виявлені численні порушення земельного законодавства, а саме: відсутня державна реєстрація речових прав на земельну ділянку  під сміттєзвалищем поблизу очисних споруд КП «Дубноводоканал»  на території Привільненської ОТГ Дубенського району загальною площею 5,0 га..Самовільне зайняття  та засмічення земельної ділянки загальною площею 15000кв.м. на території Привільненської ОТГ Дубенського району та інші численні порушення.

Розміри збитків, заподіяних державі встановлюються. На кону великі гроші, які  тепер доведеться підприємству сплатити в бюджет. Звичайно ж, на нас будуть чинити тиск, поливати нас брудом і всіляко дискредитувати нашу роботу, але до цього ми готові.

 Сподіваємося на розголос і допомогу громадянського суспільства. Спрямуємо наші спільні зусилля на подолання свавілля в екологічній сфері та створення безпечного довкілля для жителів Дубенщини.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці