Екологами перевірено Коростишівське міське комунальне підприємство «Водоканал»

На виконання доручення Прем’єр – міністра України від 29.01.2020, Державною екологічною інспекцією Поліського округу в період з 06.02.2020 по 19.02.2020 було проведено позаплановий захід державного нагляду (контролю) щодо дотримання суб'єктом господарювання вимог законодавства у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів на Коростишівському міському комунальному підприємстві «Водоканал», який знаходиться у м. Коростишів  Житомирської області.


В ході проведення даного заходу встановлено відсутність дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами,  очисні споруди каналізації утримуються в неналежному стані (перебувають у зруйнованому стані), як наслідок неналежної роботи зазначених споруд, недостатньо очищені стічні води скидаються у р. Тетерів з показниками що перевищують встановлені нормативи ГДС.


За результатами проведеної перевірки до адміністративної відповідальності у вигляду штрафу притягнуто посадових осіб Коростишівського міського комунального підприємства «Водоканал» та проведено розрахунок розміру відшкодування збитків, заподіяних державі внаслідок наднормативного скиду забруднюючих речовин в р. Тетерів зі зворотними водами за 2019 склав 91645,56 грн.


Зокрема, Інспекцією в 2019 році при проведенні планового заходу на вказаному підприємстві було встановлено скид недостатньо очищених стічних вод у р. Тетерів з показниками що перевищують встановлені нормативи ГДС, відповідно до діючого дозволу на спеціальне водокористування. Як наслідок, Державною екологічною інспекцією Поліського округу вищезазначеному підприємству було розраховано та пред’явлено за наднормативні скиди забруднюючих речовин в р. Тетерів претензію на суму 203231,32 грн., які на даний час не сплачені.

Станом на сьогодні вживаються заходи щодо пред’явлення позову до Господарського суду, для примусового стягнення коштів. 


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці