Відбулась нарада з керівниками комунальних підприємств , щодо стану очисних споруд Рівненської області.

      Вчора в приміщенні Рівненської ОДА відбулася міжвідомча нарада, яку проводили на виконання доручення Прем'єр- міністра України від 13.12.2019 року, за темою : «Стан очисних споруд, основних порушень вимог природоохоронного законодавства, виділення коштів на реконструкцію (будівництво), процедуру проведення оцінки впливу на довкілля».



   На нараду були запрошені голови райдержадміністрацій, голови місцевого самоврядування,  та керівники комунальних підприємств Рівненської області.

      Виконуючий обов'язки Державної екологічної інспекції Поліського округу Сергій Федоренко під час доповіді наголосив що стан очисних споруд Рівненської області є критичним і потрібно цю ситуацію як найшвидше вирішувати.


 Також Сергієм Федоренком  було оголошено, що в найближчий час Верховною Радою України буде розглянуто новий Проект Закону України  «Про державний екологічний контроль», згідно якого за не допуски інспекторів на перевірки, на суб’єктів господарювання  будуть накладатися значні адміністративно-господарські штрафи.

   Учасники наради мали змогу активно брати участь в обговоренні та шляхах вирішення проблемних питань.

   

 Будівництво та реконструкції якісними матеріалами очисних споруд позитивно вплине на екологічну ситуацію в області.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці