Державних інспекторів не допущено до проведення планової перевірки


       02 березня поточного року державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу розпочато планову перевірку Житомирської обласної організації УТМР, але в день перевірки до Інспекції доставлено лист за підписом Голови президії ради про перенесення перевірки на інші терміни у зв’язку з його перебуванням на лікарняному, в цей же день по приїзду працівників інспекції на місце з метою проведення планового заходу заступником Голови обласної організації УТМР було відмовлено у проведенні вищезазначеного заходу та наголошено, що голова обласної організації УТМР повноваження щодо надання необхідних матеріалів та інформації нікому не надавав.


       Відповідно до п. 6.10.2. Статуту ГО «УТМР» зазначено, що у разі відсутності голови, його заступник виконує обов’язки голови та має право розпорядника коштів визначених кошторисом, згідно з законодавством України та рішеннями президії ради відповідної організації УТМР. Дані обставини свідчать про умисне здійснення перешкод в проведенні планового заходу з метою уникнення від відповідальності за порушення вимог природоохоронного законодавства.
     04.03.2020 року працівниками Державної екологічної інспекції Поліського округу здійснено повторний виїзд до Житомирської обласної організації УТМР для проведення перевірки, але по приїзду на місце було встановлено відсутність відповідальних осіб Житомирської обласної організації УТМР, що унеможливило проведення планової перевірки. В зв’язку з цим для фіксування факту недопущення до перевірки та подальшим направлення матеріалів до правоохоронних органів було здійснено виклик працівників поліції для фіксування даного випадку.
      Екіпажом патрульної поліції було зафіксовано факт недопуску працівників Інспекції до вищезазначеної організації, збираються матеріали для направлення до правоохоронних органів та притягнення винних посадових осіб до відповідальності згідно чинного законодавства.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці