Два дні сонячної погоди і гектари спалених трав на полях та лугах!

     Громадським інспектором з охорони довкілля Державної екологічної інспекції Поліського округу на минулих вихідних було виявлено випалювання сухої рослинності невідомими особами.

    Зі слів інспектора виїхавши до села Ставок Рівненської області він побачив чорний дим над річкою Горинь.  Від села Звіздівка до межі села Злазне вся заплава річки Горинь була в диму та чорна після згоряння.

       Нагадуємо, що відповідно до ст. 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, випалювання сухої природної рослинності або її залишків без дозволу органів державного контролю у галузі охорони навколишнього  накладення штрафу на громадян від десяти до двадцяти  неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (170-340грн.) і на посадових осіб – від п’ятдесяти до сімдесяти неоподатковуваних  мінімумів доходів громадян (850-1190грн.).

    Вкотре закликаємо громадян, а особливо любителів мисливства. Ви жалієтесь що нема зайця, мало качки, а що Ви зробили для їх захисту та розмноження? Три години тушив громадський інспектор з охорони довкілля вогонь на лузі біля села Ставок, а під селом стояло чоловік з десять та просто спостерігали. Горіло вже другий день і від мисливців ніяких дій!  Зрозумійте що єгеря охороняють тільки лісфонд на більше їх фізично не вистачає. Ловіть, фіксуйте паліїв та браконьєрів, не можете самі вплинути дзвоніть на 102 щоб зафіксувати сам факт порушення, а далі вже будуть штрафи. Не чекайте, БЕРЕЖІТЬ ТА ОХОРОНЯЙТЕ ДОВКІЛЛЯ!

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці