Незважаючи на заборону та шкоду заподіяну навколишньому природному середовищу люди продовжують випалювати суху рослинність.


   Державна екологічна інспекція Поліського округу неодноразово зверталася до громадян із закликами:- "НЕ ВИПАЛЮЙТЕ СУХУ РОСЛИННІСТЬ"!


    Проте незважаючи на заборону, люди продовжують підпали, що часто призводить до пожеж та великих екологічних втрат,  адже  паління сухої трави не лише шкідливе для здоров'я людей,  в результаті цього гинуть тварини.


01 квітня поточного року державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу, спільно з працівниками Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Житомирській області та  лісовою охороною ДП «Коростенське ЛМГ» ліквідовано чергову пожежу в Коростенському районі Житомирської області, підпал якої скоїли невідомі особи.  Пожежу локалізовували близько  90 чоловік,   адже підпал набирав великого розмаху. Таке враження, що населення одержиме вірою в необхідність палити суху траву, а тим часом з кожним роком в Україні зростає сумна статистика різноманітних захворювань: від різноманітних видів алергій до онкології. І люди навіть не усвідомлюють, що вбивають себе самі.


Невже Вам байдуже, що від таких пожеж гинуть і страждають звірі, плазуни, земноводні: особливо новонароджені зайчата, їжаки, жаби? При сильному вогні гинуть практично всі тварини, що живуть в сухій траві або на поверхні грунту. 

    Пам’ятайте, за самовільне випалювання сухої рослинності або її залишків передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність.

Державна екологічна інспекція Поліського округу закликає громадян: - "БЕРЕЖІТЬ ТА ОХОРОНЯЙТЕ ДОВКІЛЛЯ"!


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці