Перші результати операції Нерест 2020 року


Як вже повідомлялось  раніше на території Житомирської та Рівненської областей з 01 квітня поточного року встановлено весняно-літня нерестова заборона на лов риби, інших водних біоресурсів у рибогосподарських водних обєктах.  Дозволяється любительський і спортивний лов риби з берега в межах населених пунктів, розташованих на берегах водойм, за межами місць  нересту однією поплавковою або донною вудкою з одним гачком або спінінгом.


За недотримання зазначених норм передбачена адміністративна відповідальність у вигляді  штрафу на суму від 34 до 680 грн. Крім штрафу за незаконний вилов нараховуються збитки за кожну виловлену рибину. Наприклад: судак - 510 грн., сом – 425 грн.,  щука – 340, сазан (короп) –
306 грн., білий амур – 255 грн., товстолоб – 255 грн., плітка – 85 грн., краснопірка – 68 грн., карась – 17 грн., тощо.

У разі нанесення правопорушником значних збитків рибному господарству – передбачена кримінальна відповідальність за ст. 249 КК України. Санкція статті передбачає накладення штрафу у розмірі від 1700 грн. до 3400 грн.  або обмеженням волі на строк  до трьох років.


З метою охорони, збереження та створення сприятливих умов для природного відтворення водних біоресурсів працівниками Державної екологічної інспекції Поліського округу  під час проведення рейдових заходів спільно з працівниками рибоохоронного патруля в період з 01 по 03 квітня виявлено 13 фактів порушення правил рибальства. У порушників вилучено 1300 метрів риболовних сіток, правопорушників притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу, зокрема  адміністративні матеріали передані до суду для притягнення винних осіб до відповідальності згідно чинного законодавства України.     

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці