Контролюючі органи оцінюють маштаби пожеж екосистем Житомирщини.

  В м.Олевськ, Житомирської області відбулось виїзне засідання оперативного штабу, в якому прийняли участь керівництво Державної екологічної інспекції Поліського округу, представники ДСНС, Національної поліції, Держлісагентства, місцевої влади постраждалих районів, група народних депутатів від фракції «Слуга народу».


   Головними причинами нинішніх займань та масштабних пожеж на Житомирщині й Київщині є не лише підпали сухої трави, але й захаращеність та занедбаність українських лісів, на що має звернути першочергову увагу Державне агентство лісових ресурсів України, – зазначили учасники зібрання.


   В.о. начальника Держекоінспекції Поліського округу Євгеній Медведовський на засіданні штабу відзначив: - «Останні роки Державну екологічну інспекцію не допускали до перевірок, був мораторій. Лісники, лісагентства знаходили  причини для цього і платили мінімальний штраф за недопуск, аби не дати Державній екологічній інспекції все перевірити. І от маємо результат – не проводилися санітарні рубки й заходи протипожежної безпеки, ліси захаращені. Масштабні пожежі – логічний наслідок такої недолугої політики».


     Враховуючи наближення літнього періоду, оперативний штаб з ліквідації пожеж екосистем Олевського та Лугинського районів Житомирської області ухвалив рішення про розчищення меліоративних каналів, а особливо акваторій, що знаходяться біля торфовищ, задля забезпечення співробітників ДСНС достатньою кількістю води та вільним доступом до неї.

 

Детальніше у відео: https://www.youtube.com/watch?v=szUJotzrRLA&feature=youtu.be

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці