В Овруцькому районі розпочато перевірку територій які постраждали від пожеж.

   13 травня в м.Овруч керівництвом  Державної екологічної інспекції Поліського округу ініційовано виїзну нараду на тему: Ліквідація наслідків пожеж на територіях які постраждали в березні-квітні 2020 року та погодження Плану спільних заходів по відновленню навколишнього природного середовища.


     В даному заході прийняли керівництво Овруцького району, представник Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства, керівники лісогосподарських підприємств та заповідників, які найбільш постраждали від пожеж. 


На нараді обговорені питання подальших дій лісогосподарських підприємств, зокрема в які строки будуть проводитись роботи по відновленню  ділянок під санітарні рубки та строки проведення таких рубок.


    Почуті та враховані  думки кожного керівника лісогосподарського підприємства з приводу ліквідації наслідків пожеж, а також були озвучені недоліки законодавства які унеможливлюють на даний час проведення робіт.  


      В.о начальника Євгенієм Медведовським запропоновано створити робочу групу в склад якої будуть входити як працівники Інспекції так представники Овруцького району, Обласного управління лісового господарства з залученням представників Вінницялісозахист для найшвидшого виходу з ситуації яка склалась на Півночі Житомирщини.


     Працівники Інспекції спільно з представниками лісових господарств вже почали інспектували території які постраждали від пожеж, прораховуючи площі та збитки нанесені навколишньому природному середовищу.


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці