Державними інспекторами перевіряється діяльність виробників деревного вугілля.


Спеціалістами Державної екологічної інспекції Поліського округу спільно з Слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в Рівненській області, Березнівським управлінням Держпродспоживслужби, Головним управлінням Держгеокадастру у Рівненській області, Яцьковицькою сільською радою, проводиться обстеження на території Березнівського району на предмет дотримання вимог природоохоронного законодавства при випалюванні деревного вугілля.


В ході проведення  обстеження на території Яцьковицької та Балашівської сільських рад Березнівського району Рівненської області в урочищі «Літній табір» державними  інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу виявлено 18 печей, призначених для випалювання деревного вугілля. Власників 11 печей встановлено, а 7 інших - ні.  З невстановлених печей:  2 печі було вилучено, а на 5 інших подано клопотання до суду на їх арешт. Інформація, щодо наявних дозволів на печі, які експлуатуються невстановленими особами, відсутня.


Згідно ст. 11 Закону України «Про охорону атмосферного повітря» визначено, що викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами можуть здійснюватись після отримання дозволу.


Оскільки в діях порушників природоохоронного законодавства вбачаються ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.241 Кримінального кодексу України, Державною екологічною інспекцією Поліського округу матеріали перевірки скеровані до органів Національної Поліції для подальшого внесення відповідних відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці