Сьогодні працівники Державної екологічної інспекції Поліського округу передали 100 костюмів біозахисту для працівників Житомирського обласного перинатального центру.

          Це наш подарунок до Дня медичної сестри, який святкували 12 травня, і саме в цей день Інспекцією було передано 100 захисних костюмів Рівненській центральній міській лікарні. Чому в м. Житомир вибрали саме цей медичний заклад, тому що близько 30% пологів в області відбуваються саме в ньому. Заклад давно вважається зразковим, сюди приїздять підвищувати кваліфікацію лікарі з інших регіонів. А народжувати їдуть навіть з Києва.



      З початку епідемії COVID-19 перинатальний центр визначено для надання акушерської допомоги вагітним з тяжким перебігом хвороби незалежно від терміну вагітності. Наприкінці квітня до них потрапила перша вагітна жінка з підтвердженою коронавірусною інфекцією. Ситуація під контролем, але вимоги до безпеки медичного персоналу, вагітних жінок, новонароджених малюків – надзвичайно високі.


         Житомирський обласний перинатальний центр завжди відповідав за два життя – матері та дитини. Тепер, очевидно, відповідає вже за три – і за життя свого медичного працівника, який щодня наражається на ризик захворіти. Тому наша відповідальність – допомогти колективу медичних працівників. Самі це робимо і закликаємо приєднуватися інших.


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці