Сьогодні у Коростишеві відбулось засідання круглого столу щодо утилізації відходів від переробки каменю

    Сьогодні у Коростишеві відбулось засідання круглого столу щодо утилізації відходів від переробки каменю – буту, шламу, пульпи. В обговоренні взяли участь представники Управління екології та природних ресурсів Житомирської ОДА, Коростишівської РДА, Державної екологічної інспекції Поліського округу та Асоціації каменярів.

    З 2012 року у Коростишеві та Коростишівському районі проведено понад 230 рейдів, під час яких виявлено несанкціоноване забруднення відходами сільськогосподарських земель, лісів та водойм. Розмір шкоди складає понад 4 мільйони гривень.


    За результатами рейдів та перевірок оштрафовано 285 осіб на суму понад 100 тис. грн.

    Найбільш критична ситуація склалася на території Коростишівської міської ради (в тому числі за межами с. Стрижівка, Більковці), Харитонівської, Старосілецької сільських рад тощо. Площа несанкціонованих звалищ – понад 50 гектарів. Інспекція звернулась до Коростишівської РДА, КП «Еко – Сервіс» та органів місцевого самоврядування району з вимогою ліквідувати незаконні смітники.
    Також до Інспекції надходять численні скарги мешканців щодо недбалого поводження підприємств з відходами механічної обробки природного каменю на території Хорошівського, Житомирського, Коростишівського, Коростенського, Малинського та Черняхівського районів.


    Необхідно посилити контроль за раціональним використанням та безпечним поводженням з відходами, відвести земельні ділянки для розміщення відходів і будівництва об'єктів утилізації та поводження з відходами.

    За невиконання вимог Державної екологічної інспекції Поліського округу винні посадові особи будуть притягнуті до відповідальності. Інспекція тримає це питання на контролі.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці