Результати лабораторних досліджень підтвердили наявність перевищень річки Крошенка

     До Державної екологічної інспекції Поліського округу надійшло звернення депутата Житомирської міської ради стосовно потрапляння нечистот в р. Крошенка в межах міста Житомир.

    З виїздом на місце за участю представника Оліївської сільської ради було встановлено, що навпроти житлового масиву який розташований на території Оліївської сільської ради наявний рівчак з якого йде скид води до р. Крошенка сірого кольору з характерним фікальним запахом.


З метою встановлення ймовірного забруднення водного об’єкта спеціалістами відділу інструментально-лабораторного контролю відібрано проби води з рівчака та р. Крошенка вище та нижче по течії для проведення лабораторного дослідження.

    Результаи лтабораторних досліджень підтвердили наявність перевищень по основних показниках таких як аміак (по азоту), ХСК, БСК5, залізо, що підтверджує наявність фекальних стоків.

​     В свою чергу Інспекцією направлено вимогу до Житомирської міської ради з метою вжиття заходів для ліквідації несанкціонованого скиду забруднюючих речовин до водного об’єкту.

   Інспекція сподівається на порозуміння між Житомирською міською радою та Оліївською сільською радою щодо спільного усунення (ліквідації) виявленого порушення.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці