Екологи постійно контролюють правомірність вивозу деревини.

    Працівниками відділу державного екологічного нагляду (контролю) ПЗФ, лісів та рослинного світу Державної екологічної інспекції Поліського округу в період з 12 на 13 серпня 2020 року здійснено рейдові заходи по охороні лісів від незаконних рубок, законності походження лісопродукції в місцях заготівель на території Житомирської та Рівненської областей.

    Під час здійснення контролю на території ДП «Остківське лісове господарство", що на Рівенщині виявлено два вантажні автомобілі, якими порушено правила вивезення деревини, в результаті чого двоє посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності.


   Разом з тим, затримано трактор марки Т-40 з лісопродукцією породи сосна без відповідних документів на походження та перевезення деревини. Транспортний засіб передано на зберігання державній лісовій охороні з метою подальшого з'ясування набуття лісоматеріалів.


     Крім того, на території Житомирської області виявлено два факти порушень лісового законодавства, а саме порушення правил вивезення деревини в Олевському та Лугинському районах. В місці заготівлі деревини на території ДП"Білокоровицьке лісове господарство " затриманий автомобіль УРАЛ, який був завантажений деревиною породи сосна. На місце події викликано слідчо-оперативну групу Олевського РВ.


     За результатами роботи на території Житомирської області до адміністративної відповідальності притягнуто дві посадові особи.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці