Комунальному підприємству за недостатньо – ефективної роботи очисних споруд нараховано претензію у розмірі: 118042 грн. 91 коп.

     Інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу проведено позапланову перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства КП «Березневодоканал» Березнівської міської ради.

     Перевіркою встановлено, що очисні споруди підприємства працюють недостатньо-ефективно, внаслідок чого стічні води скидаються з перевищенням встановлених нормативів, що призводить до забруднення р. Случ  і є порушенням ст. 51 Закону України “Про охорону навколишнього природного середовища” та ст.ст. 44, 70 Водного кодексу України.

       Вказане порушення зафіксоване в акті перевірки, розмір збитків, заподіяних державі, внаслідок порушення законодавства про охорону та раціональне використання водних ресурсів КП «Березневодоканал » становить 118042 грн. 91 коп

      Підприємству направлено претензію для добровільного відшкодування даних збитків. У разі відмови від сплати, Державна екологічна інспекція Поліського округу буде змушена звернутися до суду з позовом про її стягнення у примусовому порядку.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці