Інспекція продовжує рейдові заходи по дотриманню вимог природоохоронного законодавства.

Працівниками Державної екологічної інспекції Поліського округу із залученням громадських інспекторів спільно з працівниками правоохоронних органів та лісової охорони на територіях Житомирської та Рівненської областей і надалі проводяться рейдові заходи щодо виявлення порушень правил полювання.

Протягом вихідних днів під час чергових рейдових заходів виявлено 13 - випадків порушень правил полювання та 2 - порушення правил рибальства, порушників притягнуто до адміністративної відповідальності за ч.1 та ч.3 ст. 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення.


Нагадуємо, що стаття 85 КУпАП «Порушення правил використання об’єктів тваринного світу» передбачає покарання у вигляді штрафу на громадян від шести до шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 102 грн. до 1020 грн.) і попередження або накладення штрафу на посадових осіб - від тридцяти до дев'яноста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 510 грн. до 1530 грн.).

Державна екологічна інспекція Поліського округу закликає всіх мисливців не порушувати правила полювання та чітко дотримуватися чинного законодавства, а в разі виявлення фактів браконьєрства, прохання повідомляти на телефони «Гарячої лінії» за номерами: 068-717-03-34; (0412) 46-49-54

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці