В річці Роставиця Житомирської області виявлено масовий мор риби.

01.09.2020 до Державної екологічної інспекції Поліського округу надійшла інформація від Житомирського рибоохоронного патруля щодо масового мору риби в річці Роставиця, в межах смт. Ружин  Житомирської обл.

 

Працівниками Інспекції спільно з Житомирським  рибоохоронним  патрулем при виїзді на місце події  було обстежено три ділянки водного об‘єкта річки Роставиця  та виявлено велику кількість загиблої риби, а саме: короп та товстолоб. По результатам проведеного комісійного підрахунку загальна кількість загиблої риби складає 7568 екземплярів.


 

     З метою встановлення причин загибелі водних біоресурсів працівниками відділу інструментально-лабораторного контролю проведено заміри вмісту розчиненого кисню в воді, який становив 2,8 мг/дм3 (при нормі не менше 4,0 мг/дм3), а також здійснено відбір води з метою подальшого дослідження.


   

          На місце події працівниками Інспекції було викликано слідчо-оперативну групу. Розмір шкоди, заподіяний державі внаслідок загибелі риби становить 912 тис. 765 грн. За результатами слідчих дій поліції винним особам, які допустили загибель водних біоресурсів буде пред‘явлено претензію на вищезазначену суму. 


   

Одночасно повідомляємо, що станом на 02.09.2020 до Державної екологічної інспекції Поліського округу звернулося підприємство ДП «РУЖИН-МОЛОКО» з клопотанням про проведення позапланової перевірки на предмет скидання виробничих стоків на поля фільтрації підприємства та непотрапляння їх у водний об‘єкт річки Роставиця з метою зняття соціальної напруги населення стосовно загибелі водних біоресурсів.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці