Тривають рейдові заходи по дотриманню вимог прииродоохоронного законодавства.

     Державними інспекторами відділу природно – заповідного фонду лісів та рослинного світу Державної екологічної інспекції Поліського округу проведено рейдові заходи на території Житомирської області та на території  об'єктів природно - заповідного фонду Рівненської області.

         Так в межах Нобельського національного природного парку на озері Острівське поблизу с. Острівськ Зарічненського району Рівненської області виявлено факт добування водних живих ресурсів забороненими знаряддями лову. На порушника складено протокол за ст. 91 КУпАП, розмір штрафу визначатиметься судом.

          Нагадуємо, що порушення правил охорони та використання територій та об'єктів природно – заповідного фонду тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від 153 грн. до 408 грн. і на посадових осіб від 255 грн. до 510 грн. з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення та незаконно добутих природних ресурсів.

  Вцілому, протягом вихідних днів, а саме 12 та 13 вересня на територіях Житомирської та Рівненської  областей виявлено 8 випадків порушень правил полювання та 2 випадки порушень правил рибальства.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці