Вчасне виявлення порушення-як наслідок позитиву



На початку 2020 року на адресу Державної екологічної інспекції Поліського округу надійшло звернення  від громадян с. Яблунівка  Попільнянського району Житомирської області, які скаржились на незаконні  дії гр. Геращенко В.А.  З виїздом на місце державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу було встановлено факт зняття поверхневого шару грунту в межах прибережної захисної смуги річки Унава. Дані роботи проводив вищевказаний громадянин, за що був  притягнутий до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу, а також йому пред’явлено претензію щодо відшкодування збитків завданих навколишньому природному середовищу.  Правопорушником штрафні санкції не оскаржувались, а навпаки добровільно сплачені.

Станом на сьогодні, дії, які дев’ять місяців назад були незаконні, мають своє продовження, але в позитивному напрямку, тобто на місці вчинення правопорушення даним громадянином споруджено міст через річку Унава, що дало можливість  зв’язку між двома  селами:  Яблунівка та Велика Чернявка, якого вже багато років не було.  Люди  дуже вдячні громадянину Геращенку за відновлення сполучення.

Ось так, завдяки спеціалістам Інспекції факт порушення природоохоронного законодавства який вчасно виявлений перетворився на добрий вчинок не тільки для довкілля,   але й для мешканців Попільнянщини.  На відкриття та освячення мосту були запрошені представники Інспекції.

Шановні громадяни, як свідчить дана стаття порушення природоохоронного законодавства можна запобігти, тому завчасно повідомляйте про відомі факти порушень на телефони «Гарячої лінії» за номерами 068-717-03-43 та
(0412) 46-49-54

 




ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці