Внаслідок самовільного користування надрами заподіяно шкоду державі на суму понад 24 млн. грн.

          Інспекторами Державної екологічної інспекції Поліського здійснено рейдовий захід на предмет дотримання вимог природоохоронного законодавства на території Володимирецької  селищної ради Володимирецького  району Рівненської області.


           За результатами перевірки даного заходу в межах села Половлі Володимерецького району встановлено факти незаконного видобування будівельного піску невідомими особами на площі 5266 м2, об’ємом 28963 м3  та незаконної порубки сироростучих дерев породи сосна в кількості 16 шт.     Правопорушники своїми діями заподіяли шкоду державі внаслідок самовільного користування надрами на суму 24,3 млн. грн., внаслідок незаконної рубки дерев на суму 62,4 тис. грн.


             Оскільки в діях осіб вбачаються ознаки кримінального правопорушення, матеріали по даному факту направленні в правоохоронні органи для встановлення та притягнення до відповідальності винних осіб.

     З метою усунення порушень вимог природоохоронного законодавства голові Володимирецької селищної ради направлено законну вимогу щодо забезпечення здійснення контролю за використанням та охороною надр на території селищної ради.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці