Екологічна інспекція долучиться до обліку мисливських Екологічна інспекція долучиться до обліку мисливських тварин


 

         З метою забезпечення об'єктивного контролю за використанням та відтворенням державного мисливського фонду в мисливських господарствах Житомирської області, відповідно до вимог законів України «Про мисливське господарство та полювання» та «Про охорону навколишнього природного середовища» спеціалісти Державної екологічної інспекції Поліського округу спільно з працівниками Управління екології та природних ресурсів Житомирської ОДА долучаться до проведення спільних заходів по обліку чисельності диких тварин та птахів у мисливських господарствах Житомирської області.


         Проведення обліку мисливських тварин, які віднесені до державного мисливського фонду та надані у користування мисливським господарствам є обов'язковим заходом для всіх користувачів мисливських угідь і проводиться щорічно з метою визначення видового складу, встановлення стацій місць перебування тварин, їх міграції, територіального розміщення, чисельності в угіддях тощо.


         Підрахунок в мисливських угіддях користувачів здійснюється шляхом спостереження на підгодівельних майданчиках, фото-відеофіксацією, методом шумового прогону окремих ділянок, підрахунку слідів на сніговому покриві та опитуванням єгерського складу і досвідчених мисливців. За результатами проведених обліків (таксації) з врахуванням приросту молодого поголів’я мисливські господарства визначаються ліміти та пропускну спроможність на добування тварин в наступному мисливському сезоні. Тож до цієї роботи слід віднестись з особливою відповідальністю щоб не допустити погіршення стану.

         Особлива увага приділятиметься Червонокнижним видам та видам тварин, чисельність яких в угіддях має тенденцію до зменшення, це дасть можливість вчасно ввести заборону на полювання таких видів на певний період, поки його кількість знову не стане оптимальною.

           

  Звертаємось до усіх керівників мисливських господарств в найкоротші терміни повідомити Державну екологічну інспекцію Поліського округу, Управління екології та природних ресурсів Житомирської ОДА про час та дату проведення вищезазначених заходів з метою запобігання проведення контрольних обліків мисливських тварин, адже це кропітка робота.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці