Комунальне підприємство майже два роки ухилялось від відповідальності


 

Державною екологічною інспекцією Поліського округу ще в кінці 2018 року було проведено плановий захід державного нагляду (контролю) КП «Управління житлом експлуатація інфраструктури забезпечення», яке знаходиться в с. Висока Піч, що на Житомирщині. Як результат,  встановлено що комунальне підприємство в період з 11.04.2018 по 10.09.2018 року здійснювало водокористування з підземного горизонту за відсутності дозволу на спеціальне водокористування, що є порушенням вимог ст. ст. 44, 49 Водного Кодексу України.

 

За данні дії державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу було розраховано збитки та виставлено претензію КП «Управління житлом експлуатація інфраструктури забезпечення» в сумі 87 тис. 350 грн., які тільки в лютому місяці 2021 року в судовому порядку стягнули на користь держави. Тобто, судова тяганина тривала півтора роки, проте, уникнути відповідальності не вдалось.

 

Разом з тим, державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу у вересні  2019 року встановлено факт складування (видалення, розміщення) вищезазначеним суб’єктом господарювання твердих побутових відходів у великій кількості (несанкціоноване сміттєзвалище) на земельній ділянці, що розташована в лісовому масиві, за межам населеного пункту. Розмір збитків завданих державі комунальним підприємством становить 227 тис.192 грн.

 

Наразі ситуація з відшкодування збитків повторюється, судова тяганина триває,   Інспекція в судовому порядку стягує з комунального підприємства збитки завдані державі.

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці