З полону визволено Червонокнижну тварину

      На телефон «Гарячої лінії» Державної екологічної інспекції Поліського округу зателефонував мешканець смт. Пулини Житомирської області, який повідомив, що в мисливських угіддях Червоноармійської УТМР виявлено Червонокнижну тварину – видру річкову, яка потрапила до капкану.


     Державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу здійснили виїзд в зазначене у зверненні місце та спільними зусиллями вивільнили тварину. На місце події викликано ветеринара, який оглянув тварину та повідомив, що в неї забій м’яких тканин передньої лапи, травм які могли б загрожувати життю не виявлено, тому було прийнято рішення випустити її у навколишнє природне середовище.


     Інформація про Капкан — це заборонене законом металеве пристосування, яке під дією пружини захоплює шию або лапу тварини. Це дуже жорстока снасть. Потрапивши до неї, тварина довгий час мучиться, стікаючи кров'ю, або, відірвавши собі лапу, тікає на кінцівках, що залишилися. Капкани, особливо ногозахоплюючі, є одним з самих масових і небезпечних знарядь браконьєрства. Завдяки своїй невибірковості в них потрапляє велика кількість різних видів тварин, у тому числі занесені до Червоної книги.


   Шановні громадяни! В разі виявлення Вами будь – яких браконьєрських дій велике прохання повідомляти Державну екологічну інспекцію Поліського округу за номерами телефонів (0412) 46-49-54 та 068-717-03-34

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці