Комунальне підприємство «Дубноводоканал» уникає відповідальності за численні порушення природоохоронного законодавства, збитки від яких становлять понад 2 мільйона гривень!

Під час останньої перевірки підприємства Держекоінспекція виявила невиконння приписів щодо припинення скидання недостатньо очищених стічних вод. Стоки потрапляють на земельні ділянки, що загрожує забрудненням підземних вод.

Крім того, ДЕІ зафіксувала, що підприємство не дотримується правил експлуатації полігону побутових відходів та здійснює викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря зі стаціонарних джерел, що не враховані у відповідних дозволах.

Збитки, розраховані інспекцією за ці порушення, не були відшкодовані підприємством у визначений термін.

Щоб притягнути посадових осіб КП «Дубноводоканал» до відповідальності, інспекція направила матеріали перевірки до Управління служби безпеки України в Рівненській області. На даний час слідчим відділенням Дубенського ВП ГУНП в Рівненській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому за фактом виявлених порушень.

Також тривають судові процеси стосовно протиправних дій КП «Дубноводоканал». І Держекоінспекція до останньої інстанції боротиметься за справедливе покарання для забруднювача довкілля!

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці