Не знищуйте хижих птахів


        Останнім часом в Україні існує проблема щодо знищення хижих птахів переважно яструба великого (або як кажуть у народі тетерев’ятника) сокіл сапсан, такі незаконні дії стало модним популяризувати в інтернеті та соціальних мережах.

        Знищення та відлов хижих птахів викликає занепокоєння в Державної екологічної інспекції Поліського округу, оскільки це негативно впливає на чисельність птахів що мешкають (перебувають) у природному середовищі.

         Слід зазначити, що яструб великий (Accipiter gentlis)  – типовий лісовий мешканець. Він обирає ліси будь-якого типу з високими деревами. Досить часто селиться поряд з людиною. В Україні поширений на всій території, місцями є доволі звичним, але рідко трапляється на очі через свою утаємниченість. 

            

       Сокіл сапсан відноситься до самих спритних мисливців серед птахів. З цієї причини його здавна переслідували соколярі, які спустошували гнізда сапсана. В результаті різко знизилася чисельність його популяції та зустрічається дуже рідко.

      

  В Україні перебуває підвид  сокіл-сапсан звичайний (F. p. Peregrinus) природоохоронний статус виду – рідкісний. 


        Державна екологічна інспекція Поліського округу звертається до усіх небайдужих громадян з проханням,  перебуваючи в природному середовищі не допускайте випадків які могли б  причинити загибель вище зазначених птахів, вони так само як і інші види мають право на існування в природному середовищі. 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці