ЗУПИНІТЬСЯ! не випалюйте рослинність

Тільки нещодавно зійшов сніг і  населення Житомирщини вже масово розпочали прибирати свої господарства, шляхом спалювання сухої рослинності,  гілок, побутових та промислових відходів. Про негативні наслідки, та великі штрафи  повідомляють  екологи,  рятувальники,  лісівники, але нажаль це не зупиняє паліїв.  



Державна екологічна інспекція Поліського округу спільно з рятувальниками, лісовою охороною розпочали роз’яснювальну роботу щодо попередження пожеж під час прибирання присадибних ділянок.   


Спалювати сухостій, сміття та опале листя – це досить поширена практика серед власників приватних домівок, але нажаль як показує практика попередніх років такі вогнища призводять до масштабних лісових пожеж.


Державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу проводять профілактичні заходи, а в разі виявлення несвідомих громадян притягують їх до адміністративної відповідальності.


Рейдові заходи проводяться на всій території  області,  при тому що людям розказують про небезпеку їм ще і роздають памятки в яких розписано про дотримання правил пожежної безпеки. 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці