Відпочив – прибери за собою!

      Нарешті погода радує приємним теплом, а це означає, що  можна збирати корзинки та відправлятися на відпочинок в лісові масиви та до водойм.  Час масових виїздів на природу  настав. Доцільно буде нагадати, що збираючись на відпочинок візьміть з собою пакети для сміття, приберіть хоча б за собою. 

    "Хочеш змінити світ – почни з себе"!.  Все частіше під час прогулянок у лісі, парку, біля води ми спостерігаємо купи сміття, кожен, хто залишив після себе це сміття вважає, що воно саме собою десь подінеться.

     Священний обов’язок кожного з нас полягає у постійній турботі про навколишнє середовище, а отже й про себе. Дехто вважає, що нічого не трапиться, якщо він викине папірець, недопалок, пляшку з під напою чи залишить недоїдки в лісі, парку, або сквері, а насправді ми бачимо навкруги купи сміття. Якщо ми не будемо піклуватися про чистоту довкілля, то не зможемо повноцінно жити. І це повинен розуміти кожен. Можливо, вам здається, що старань однієї людини недостатньо, щоб зберегти чистоту і не допустити погіршення стану навколишнього середовища,  але це не так. Навіть одна людина, змінивши свій спосіб життя, може вплинути на навколишнє середовище – покращити його екологічний стан. Всі ми повинні пам’ятати, що чистота навколишнього середовища в першу чергу залежить від кожного з нас.

     Державна екологічна інспекція Поліського округу закликає всіх мешканців Житомирської та Рівненської областей, а також їх гостей - будьте свідомими громадянами і не забруднюйте улюблені місця відпочинку. Дотримуйтесь санітарних норм та прибирайте сміття за собою після прогулянки у лісі, парку, під час відпочинку на узбережжі.

 

   Відпочив - прибери за собою або винеси сміття до урни чи контейнеру.

   Пам’ятайте, чистота – дзеркало душі людини.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці