На Рівненщині розглядалось питання поводження з відходами

В приміщенні Рівненської обласної державної адміністрації відбулася селекторна нарада з головами територіальних громад в якій взяв участь начальник Управління державного екологічного нагляду (контролю) у Рівненській області Державної екологічної інспекції Поліського округу - Сергій ПАШКОВСЬКИЙ.


Основною тематикою даної наради став стрімкій зріст кількості сміттєзвалищ на території Рівненської області, в тому числі і несанкціонованих стихійних сміттєзвалищ.

Згідно статистики лише за 2020 рік на Рівненщині ліквідовано майже 700 несанкціонованих місць відходів та вивезено понад 30 тисяч кубів сміття. Зростання сміттєзвалищ, забруднення лісів та узбіч часто спостерігається під час поїздок в райони, тому потрібно якнайшвидше спільними зусиллями зупинити дану екологічну проблему.

За результатами даної наради доручено:

✓ впродовж двох тижнів надати в РДА перелік усіх сміттєзвалищ на території громад;

✓ завершити паспортизацію тих, які досі не внесені до обласного реєстру;

✓ розробити комплекс заходів щодо поводження з відходами;

✓ окремо звернути увагу на інвентаризацію усіх джерел викидів, які забруднюють повітря. Це – екологічний податок, сплата якого йде в бюджет громад.


Ми маємо не лише побороти стихійні сміттєзвалища, а й навчити людей правильному поводженню з відходами, тому працюватимемо і над пропозиціями для Кабміну про збільшення штрафів за викидання сміття у невстановлених місцях.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці