На Житомирщині виявлено незаконну порубку та пошкодження дерев породи тополя та акація

На телефон «Гарячої лінії» Державної екологічної інспекції Поліського округу надійшло звернення, в якому повідомлено про зрізання дерев поблизу с. Рея Бердичівського району по ліву сторону дороги Житомир- Бердичів.

Державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу здійснено виїзд за вказаною адресою та проведено обстеження території вказаної у зверненні. Під час натурного обстеження виявлено незаконну порубку та пошкодження дерева породи тополя та акація в загальній кількості - 41 шт.


Спеціалістами Інспекції поведено розрахунок та встановлено розмір шкоди заподіяної внаслідок незаконної порубки та пошкодження дерев який становить 773 тис. 277 грн.

З метою встановлення особи винної у пошкодженні дерев, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 246 КК України, для притягнення до відповідальності та відшкодування збитків згідно чинного законодавства Державною екологічною інспекцією Поліського округу повідомлено Головне управління національної поліції в Житомирській області про вищевказаний факт.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці