На Сарненщині за участі державних інспекторів з охорони навколишнього природного середовища обговорено ряд важливих питань

 Працівників Державної екологічної інспекції Поліського округу систематично запрошують в якості спеціалістів на комісії з питань поводження з безхазяйними  відходами для надання роз’яснювальної роботи щодо поводження з відходами та небезпечними хімічними речовинами.

      Так, в одній з найбільших територіальних громад Рівненщині - Сарненській територіальній громаді відбулось виїзне засідання щодо питань поводження з відходами. В даному заході взяли участь спеціалісти Державної екологічної інспекції Поліського округу, голова Сарненської територіальної громади, перший заступник голови та керівники структурних підрозділів громади.

       На нараді розглянуто ряд важливих питань, що стосувалися роздільного збирання відходів, яке запроваджено на території населених пунктів, наявної Схеми санітарної очистки населених пунктів, затверджених Правил благоустрою, санітарного утримання території, забезпечення чистоти і порядку. Зокрема, розглядалися питання щодо проведення інвентаризації непридатних до використання хімічних засобів захисту рослин, які зберігаються на території села Корост Сарненського району.


​    Начальник відділу державного екологічного нагляду (контролю) поводження з відходами та небезпечними хімічними речовинами Державної екологічної інспекції Оксана Хаванська  проінформувала присутніх про основні проблеми експлуатації сміттєзвалищ твердих побутових відходів, яких в даній громаді налічується 11, стосовно ліквідації пожеж на сміттєзвалищах та мінімізації ризиків їх виникнення.

       Голова Сарненської територіальної громади озвучив питання будівництва заводу переробки твердих побутових відходів. Наразі йде робота над реалізацією цього проекту, основною метою якого є створення механізму з приймання, сортування і переробки побутових відходів, що генеруються територіальною громадою, у тому числі і переробки біологічних відходів, які розкладаються.

       Державна екологічна інспекція Поліського округу дану стратегію громади всебічно схвалює та підтримує, адже це вагомий крок до покращення екологічного стану населених пунктів. Маємо надію, що інші територіальні громади Рівненщини будуть запозичувати досвід, який в майбутньому дасть вагомий старт для покращення екологічної ситуації не тільки в громадах, але й в країні. 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці