За наднормативні викиди в атмосферне повітря підприємство має сплатити понад 1 млн. грн.


В кінці 2020 року Державною екологічною інспекцією Поліського округу проведено позапланову перевірку дотримання вимог законодавства про охорону атмосферного повітря Приватного підприємства «СПОРТИВНИЙ КЛУБ «ЮКА», що на Житомирщині.

Перевіркою встановлено, що підприємством здійснюються викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними організованими джерелами  викидів за відсутності дозволу.

Такими діями приватне підприємство порушило вимоги статті 11 Закону України «Про охорону атмосферного повітря». На вимогу Інспекції СПОРТИВНИМ КЛУБОМ «ЮКА»  надано довідку (інформацію) про фактично відпрацьований час джерел за відсутності дозволу на викиди. Керуючись відповідною «Методикою» Інспекцією проведено розрахунок шкоди завданої порушенням законодавства про охорону атмосферного повітря розмір якої склав 1 млн 264 тис 463 грн.

З метою добровільного відшкодування завданої шкоди на адресу підприємства направлено претензію.

Зокрема, приватне підприємство вже усунуло порушення, що підтверджується отриманим дозволом на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами № 1810136600-Ж1 від 06.01.2021 року.

В разі відмови приватним підприємством від добровільної сплати заподіяних державі збитків, Державна екологічна інспекція Поліського округу звернеться до органів прокуратури, щодо забезпечення стягнення вищезазначених коштів на користь держави.

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці