Браконьєри прдовують рибалити забороненими знаряддями лову.


Державна екологічна інспекція Поліського округу нещодавно повідомила про нерестову заборону на лов риби та інших водних біоресурсів, яка розпочалась 1 квітня, проте фактів порушень правил рибальства не зменшилось. Порушників «легкої» наживи виявляють і в темну пору доби.

 

Так, сьогодні в Андрушівському районі, с. Мала П’ятигірка на річці Гуйва виявлено порушника правил рибальства, який здійснював рибальство забороненими знаряддями лову «павуком» який виготовлений з сіткових матеріалів. Всього у правопорушника виявлено незаконно добутих 4 кг водних біоресурсів, сума заподіяних збитків становить 4 тис. 505 грн. На правопорушника складено адмінматеріали, які будуть передані в судові органи для притягнення до відповідальності згідно чинного законодавства.


 

Всього з початку період «Нерест 2021» працівниками Управління державного екологічного нагляду (контролю) у Житомирській області до адміністративної відповідальності притягнуто 15 осіб, вилучено 28 сіток. По закінченню вищевказаної операції буде проведено утилізацію вилучених безгосподарських браконьєрських знарядь лову.

 

Державна екологічна інспекція Поліського округу нагадує, що на період весняно-літньої заборони вилов риби дозволений лише з берега однією поплавковою або донною вудкою з одним гачком і спінінгом.

 

Закликаємо громадян бути відповідальними та дотримуватись визначених правил рибальства під час нересту.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці