На базі Овруцького лісового господарства відбулись пожежно-тактичні навчання рятувальників та лісівників Житомирщини

В даному заході взяли участь Голова Державної екологічної інспекції України Андрій Мальований, Голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко, Голова Житомирської обласної ради Володимир Федоренко, Голова комітету з питань екологічної політики та природокористування Олег Бондаренко, Голова Державного агентства лісових ресурсів України Юрій Болоховець, Народні депутати України Арсеній Пушкаренко та Олександр Матусевич, представники Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій.


Під час даних навчань лісівники та пожежники продемонстрували на прикладі, як важко впоратись з лісовими пожежами, скільки для їх гасіння залучається людей та техніки. Гарним прикладом було те, як швидко горить гілля, сухостій, при спалюванні якого населення не задумується про шкоду, нанесену навколишньому природньому середовищу і лісовим ресурсам, які масово постраждали на Півночі Житомирщини в минулому році.

В свою чергу, державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу систематично проводиться роз’яснювальна робота щодо заборони випалювання сухої трави, сміття, громадяни притягуються до адміністративної відповідальності.


Інспекція вже вкотре звертається до громадян - зупиніться, адже при спалюванні сухостою значної шкоди завдаєте не тільки флорі та фауні, а і цілим екосистемам.


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці