Тривають заходи державного нагляду (контролю) з протидії незаконному вилову водних біоресурсів

 

Нагадуємо, що з 01 квітня поточного року на водоймах розпочато нерестову заборону на вилов водних біоресурсів.

В цей період працівниками Державної екологічної інспекції Поліського округу посилено заходи державного нагляду (контролю) за станом охорони, використання і відтворення водних біоресурсів.

Так, протягом квітня місяця поточного року працівниками Державної екологічної інспекції Поліського округу проведено понад 50 – заходів державного нагляду (контролю) щодо охорони водних біоресурсів на території Житомирської та Рівненської областей, в ході яких  виявлено 59 – порушень вимог природоохоронного законодавства. По всім виявленим фактам порушень вимог природоохоронного законодавства до адміністративної відповідальності притягнуто – 52 особи та 7 – адміністративних матеріалів передано до суду. По результатах розгляду справ на порушників накладено та стягнуто адміністративних штрафів на суму 3 тис. 889 грн. та нараховано збитків на загальну суму 7 тис. 446 грн.

Основним видом порушення є вилов риби  забороненими знаряддями лову, такими як рибальські сітки (одностінні або зеберні), «павуки», «ості» та інші.

Зокрема, в ході вищезазначених  рейдових заходів по 5 випадках вилучено заборонені знаряддя лову (сітки) загальною довжиною понад 3,5  тис. метрів.

Як бачимо що і в нерестовий період є бажаючі ловити водні біоресурси забороненими методами лову, тому, і в подальшому,  Інспекцією Поліського округу будуть вживатись заходи по недопущенню фактів незаконного вилову водних біоресурсів.

Державна екологічна інспекція Поліського округу закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись визначених правил та норм рибальства що передбачені правилами любительського та спортивного рибальства!

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці