Екологічні проблеми та свідома поведінка територіальної громади


      Працівниками Державної екологічної інспекції Поліського округу під час проведення планової перевірки дотримання вимог природоохоронного законодавства Бабинською територіальною громадою Рівненської області виявлено ряд порушень у галузі охорони навколишнього природного середовища. І як наслідок, видано законну вимогу щодо приведення у відповідність із законодавством.

     В свою чергу Бабинська територіальна громада прозвітувалась Інспекції про усунення виявлених недоліків, а саме:

  • розроблено та затверджено на сесії територіальної громади програму поводження з твердими побутовими відходами;
  • виконавчим комітетом та комісією з питань поводження з безхазяйними відходами налагоджено контроль за раціональним використанням та безпечним поводженням з відходами на території громади, а також за діяльністю суб’єктів підприємницької діяльності у сфері поводження з відходами;  
  • виготовлено і встановлено охоронні знаки на пам'ятку природи місцевого значення «Дорогобузькі джерела» та парку-пам'ятку садово-паркового мистецтва місцевого значення «Горбаківський»;
  • погоджено виділення коштів з природоохоронного фонду на проведення робіт з повної ліквідації виявленого несанкціонованого звалища побутових відходів.     
                                                                                                                                                       
     Державна екологічна інспекція Поліського округу схвалює дії даної територіальної громади і надалі контролюватиме повне виконання виданого їм припису.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці