Керівництво Державної екологічної інспекції Поліського округу взяло участь у нараді, яка була проведена під головуванням керівника Житомирської обласної прокуратури.


Олександра Білошицького.

На порядку денному розглянули питання: «Про стан дотримання законодавства у сфері охорони навколишнього природного середовища та протидію кримінальним правопорушенням у даній сфері». Зокрема, було окреслено найважливіші напрями спільної діяльності та взаємодії, які потребують уваги контролюючих органів, правоохоронних органів, органів державної влади і місцевого самоврядування, це: - охорона лісів, охорона надр, атмосферне повітря, охорона вод, природно- заповідного фонду, рослинного і тваринного світу.


За результатами наради було погоджено план спільних дій та заходів щодо підвищення рівня протидії злочинності у сфері охорони навколишнього природного середовища, забезпечення ефективного розслідування кримінальних правопорушень проти довкілля.


Довідково: працівниками Управління державного екологічного нагляду (контролю) у Житомирській області Державної екологічної інспекції Поліського округу розраховано збитків заподіяних державі внаслідок порушення вимог природоохоронного законодавства за 2020 рік - 20,6 млн. грн., в тому числі нанесених невстановленими особами 12,4 млн. грн. Пред’явлено до сплати 128 претензії на суму 8,1 млн. грн., з яких стягнуто 89 претензій на суму 1,5 млн. грн. та за 2021 рік - 6,2 млн. грн., в тому числі нанесених невстановленими особами 928 тис. грн.


Пред’явлено до сплати 31 претензію на суму 4,1 млн. грн., з яких стягнуто 35 претензій на суму 580,483 тис. грн. (з урахуванням 2020 року).

Також, за результатами тісної співпраці Інспекції з органами прокуратури Житомирської області у 2021 році в судових органах знаходяться 17 справ щодо порушення природоохоронного законодавства на суму майже 489,6 млн. грн.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці