Виявлено незаконну діяльність по виготовленню деревного вугілля

Працівників Державної екологічної інспекції Поліського округу в рамках кримінального провадження долучено до спільних перевірок дотримання вимог природоохоронного законодавства щодо викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами комплексів по випалюванню деревного вугілля.


​ В ході проведення санкціонованого огляду державними інспекторами спільно з правоохоронними органами та працівниками місцевої прокуратури обстежено територію села Козлин Рівненського району, території села Бутове та села Дібрівськ Вараського району Рівненської області.

При обстеженні даних територій виявлено піролізні печі (бочки) по випалюванню деревного вугілля в загальній кількості 24 - одиниці, з яких 11 - одиниць на момент огляду не мали жодних дозволів на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря.


Стаття 11 Закону України «Про охорону атмосферного повітря» визначає, що викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами можуть здійснюватись після отримання дозволу. Тому дані дії можуть свідчити про ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.241 Кримінального кодексу України.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці