В РІВНЕНСЬКІЙ ОБЛАСНІЙ ПРОКУРАТУРІ ВІДБУЛАСЬ НАРАДА ЩОДО ЗАПОБІГАННЯ ЗЛОЧИНАМ ПРОТИ ДОВКІЛЛЯ

               Нещодавно керівництво Державної екологічної інспекції Поліського округу  взяло участь у спільній  нараді, яка відбулась в Житомирській обласній прокуратурі, на якій піднімали питання дотримання законодавства у сфері охорони навколишнього природного середовища та протидії кримінальним правопорушенням у даній сфері.

          Вчора, в Рівненській обласній прокуратурі також відбулася спільна  нарада керівників правоохоронних та інших державних органів Рівненської області. На нараді обговорено стан додержання вимог законодавства у сфері охорони навколишнього природного середовища, а також протидію кримінальним правопорушенням проти довкілля Рівненської області.


Наразі найбільшими екологічними проблемами Рівненщини є незаконні порубки лісів, нераціональне використання та неналежна охорона водних і земельних ресурсів, несанкціоновані сміттєзвалища, які є на території кожної громади та які є джерелом інтенсивного забруднення земель, атмосфери, підземних вод, а також пожежі в екосистемах та забруднення атмосферного повітря. Актуальною залишається проблема охорони та використання надр, незаконного видобутку корисних копалин, які належать до непоновлюваних природних ресурсів.


        Своє бачення у взаємодії та вирішенні піднятих проблемних питань висловив також начальник Управління державного екологічного нагляду (контролю) у Рівненській області Державної екологічної інспекції Поліського округу.

 Обговоривши проблемні питання, учасники наради визначили ряд першочергових заходів які будуть вживатись, аби кожен житель Рівненщини зміг скористатись своїм гарантованим правом на безпечне для життя і здоров’я довкілля.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці