За забруднення земель нараховано понад 1 млн. збитків


На телефон «Гарячої лінії» Державної екологічної інспекції Поліського округу надійшло звернення стосовно розміщення відходів за межами території одного з підприємств утилізаторів в м. Баранівка Житомирської області.

З виїздом на місце державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища виявлено розміщення ймовірно забрудненої тирси, що могло призвести до забруднення земель хімічними речовинами.

Спеціалістами Відділу інструментально-лабораторного контролю Інспекції проведено відбір 3 (трьох) проб ґрунту, в місці видалення та захоронення відходів.

​Результатом вимірювань показників складу та властивостей ґрунтів виявлено перевищення вмісту хімічних речовин – заліза (рухомі форми), марганцю (валова форма), міді (валова форма), нікелю (валова форма), свинцю (валовий вміст) та цинку (валова форма) у порівнянні з контрольним вмістом речовини у ґрунті контрольної проби ґрунту. Як результат, встановлено забруднення земель хімічними речовинами.

Відповідно до «Методики», загальний розмір шкоди, заподіяної внаслідок забруднення земель хімічними речовинами становить 1 млн. 041 тис. 148 гривень.

 

Матеріали по даному факту направлені до правоохороних органів для встановлення винних осіб з метою притягнення їх до відповідальності.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці