За незаконне добування корисних копалин та пошкодження дерев нараховано збитки понад 7 млн. грн.


На «Гарячу лінію» Державної екологічної інспекції Поліського округу надійшло повідомлення щодо незаконного видобутку корисних копалин на території Дубенського району Рівненської області.

​За наданою інформацією державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища здійснено виїзд та неподалік села Кораблище Дубенського району встановлено факт незаконного видобування невстановленими особами крейди – корисної копалини місцевого значення на площі 83,04 м2, об’ємом 243,98 м3, також виявлено пошкодження сироростучих дерев породи сосна та береза в кількості 6 шт.


Правопорушники своїми діями заподіяли шкоду державі внаслідок самовільного користування надрами та пошкодження дерев на загальну суму понад 7 млн. грн.


Оскільки в діях осіб, які вчинили вищевказані порушення вбачаються ознаки кримінального правопорушення передбаченого частиною 1 статті 240 Кримінального кодексу України матеріали справи будуть направленні в правоохоронні органи для встановлення та притягнення до відповідальності винних осіб.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці