Державні інспектори виявляють порушення при розпорядженні землями органами місцевого самоврядування



Спеціалістами Державної екологічної інспекції Поліського округу в ході проведення заходів державного нагляду (контролю) встановлено факт реєстрації права комунальної власності на земельні ділянки Хорошівською селищною радою, що на Житомирщині, при якому в межі земельних ділянок, що передбачаються для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, включено прибережні захисні смуги водних об’єктів.

    При прийнятті рішень про віднесення земельних ділянок до земель сільськогосподарського призначення не враховано, що прибережні захисні смуги навколо водойм, відносяться до земель водного фонду. Також не враховано, що законодавством встановлено обмеження у використанні прибережних захисних смуг при веденні господарської діяльності, а саме встановлено заборони щодо розорювання даних земель, ведення на них також садівництва та городництва; зберігання та застосування пестицидів і добрив; влаштування літніх таборів для худоби, що фактично унеможливлює ведення товарного сільськогосподарського виробництва.

    Зважаючи на виявлені порушення Державною екологічною інспекцією Поліського округу на адресу Хорошівської селищної ради  спрямовано вимоги щодо приведення у відповідність прийнятих із порушенням норм чинного законодавства рішень. В разі відмови у задоволенні або залишення вимоги без розгляду Інспекцією будуть вживатись заходи подальшого реагування в межах повноважень.


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці