За наднормативні викиди в атмосферне повітря підприємству нараховано понад 300 тис. грн.



Державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу ще в 2019 році проведено перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства ТОВ «АГРОСОЮЗ», яке займається вирощуванням сільськогосподарських культур. Перевіркою встановлено,  що товариством здійснюються викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря під час експлуатації  зерносушарки, автозаправного пункту, обладнання для обігріву приміщень за відсутності відповідного дозволу.

Товариству нарахована шкода за забруднення атмосферного повітря та виставлена претензія на загальну суму 300 тис. 475 грн.

Оскільки заподіяна  шкода добровільно не відшкодована, Інспекцією направлено матеріали до Житомирської обласної прокуратури для вжиття заходів представницького характеру щодо примусового стягнення завданої товариством шкоди.

На даний час Новоград – Волинською окружною прокуратурою заявлено позов про стягнення на користь держави збитків заподіяних товариством. 

Завдяки тісній співпраці Інспекції з Житомирською обласною прокуратурою, Управлінням СБУ в Житомирській області,  ГУНП в Житомирській області маємо надію про значне зростання відшкодованих державі збитків, які будуть направлені на природоохоронні заходи відповідних місцевих бюджетів. 


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці