За численні порушення Інспекцією сформовано позов щодо часткової зупинки діяльності одного з комунальних підприємств



Державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу в березні місяці поточного року на численні звернення громадян, державних установ та організацій проведено позапланову перевірку Комунального виробничо-господарського підприємства, яке здійснює свою діяльність  на території Коростенського району Житомирської області, на предмет дотримання вимог законодавства в частині поводження з відходами, зокрема утримання та обслуговування полігону твердих побутових відходів (ТПВ) м. Коростеня.

За результатами перевірки виявлено численні порушення вимог законодавства, а також встановлено факт забруднення суміжної з полігоном ТПВ земельної ділянки.

В ході проведеного заходу державного нагляду (контролю) відповідальних посадових осіб підприємства притягнуто до адміністративної відповідності у вигляді штрафу, розраховано збитки завдані навколишньому природному середовищу внаслідок забруднення земельних ресурсів та пред’явлено відповідну претензію.

Разом з тим, Інспекцією сформовано позов який скеровано до Житомирського окружного суду з метою застосування заходів реагування до Комунального виробничо-господарського підприємства шляхом часткової зупинки діяльності, а саме:

-         заборонити експлуатацію полігону ТПВ в м. Коростень в частині приймання та захоронення ТПВ у зв’язку із вичерпанням проектних потужностей полігону до моменту забезпечення екологічної та санітарної безпеки, приведення потужностей в належний стан для безпечного перероблення та утилізації твердих побутових відходів підприємства та отримання висновку з оцінки впливу на довкілля щодо визначення можливості подальшої експлуатації полігону ТПВ, що розташований поблизу с. Грозно, Коростенського району.  

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці