Завдав шкоди довкіллю на суму понад 1 млн. грн

В кінці 2020 року Державна екологічна інспекція Поліського округу повідомляла про факт забруднення і псування земель громадянином, який тривалий час на подвір’ї домоволодіння в с. Купище Коростенського району що на Житомирщині складував пластикові та металеві ємності з небезпечними хімікатами. Готуючи тару для подальшого продажу, він мив діжки, виливаючи отруйні хімікати у відкритий грунт біля свого будинку. Такими діями знищено рослинний порив та забруднено грунт на території понад дві тисячі метрів квадратних.


Фахівцями Відділу інструментально-лабораторного контролю Інспекції було відібрано проби грунту. За результатами яких встановлено перевищення вмісту амонію обмінного, сульфатів, фосфору та хлоридів, також виявлено накопичення важких металів в грунтах і грунтових водах.


Державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу проведено розрахунок шкоди, який становить 1млн. 134 тис. грн.


Матеріали по даному факту були направлені до правоохоронних органів.

На даний час Коростенською окружною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом забруднення та псування земель.


Це говорить про те, що спільними діями з Житомирська обласна прокуратурадоводимо справу до кінця. Тобто, правопорушникам уникнути відповідальності – не вдасться.


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці