Поводження з відходами – одна з актуальних проблем

На Рівненщині у Вараській міській раді, за участі представників Державної екологічної інспекції Поліського округу відбулася нарада на якій обговорено питання вирішення проблеми поводження з відходами на полігоні м. Вараш та подальшої рекультивації міського полігону на території Вараської міської ради.

Державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу нещодавно було здійснено перевірку полігону твердих побутових відходів в місті Вараш, за результатами якої встановлено, що полігон вичерпав свої проектні потужності та є переповненим. Також на момент перевірки сміттєзвалище експлуатувалось із порушенням вимог екологічної безпеки.

Підсумовуючи нараду, спеціалістами Відділу державного екологічного нагляду (контролю) поводження з відходами та небезпечними хімічними речовинами підготовлено лист на Голову Вараської міської ради з проханням розглянути дане питання на засіданні виконавчого комітету та про прийняте рішення повідомити Державну екологічну інспекцію Поліського округу.


Слід зазначити, що Управлінням державного екологічного нагляду (контролю) у Рівненській області Державної екологічної інспекції Поліського округу постійно здійснюється контроль за станом місць видалення відходів та проводяться перевірки дотримання вимог природоохоронного законодавства комунальних підприємств та органів місцевого самоврядування Рівненщини.

Так, за період з січня по червень поточного року Управлінням державного екологічного нагляду (контролю) у Рівненській області Державної екологічної інспекції Поліського округу було проведено:

- 25 планових перевірок комунальних підприємств та органів місцевого самоврядування, на балансі яких перебувають місця видалення відходів;

- 144 посадові особи притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді штрафів, за результатами проведених перевірок;

- видано 25 приписів на усунення правопорушень.

Також за період з січня по червень 2021 року, на підставі звернень громадян було виявлено та вжито заходів для ліквідації 26 стихійних сміттєзвалищ.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці