Участь у оперативній нараді щодо ситуації з ПрАТ «Рівнеазот».

Голова Держекоінспекції Андрій Мальований долучився до оперативної наради щодо аварійної ситуації, що виникла на ПрАТ «Рівнеазот».

Під час цієї зустрічі обговорили механізми для попередження подібних аварій спільно з першим заступником голови Рівненської обласної державної адміністрації Сергієм Подоліним, міським головою Рівне Олександром Третяком, фахівцями Держпродспоживслужби, Рівненського обласного центру МОЗ, Українського гідрометеорологічного центру, Національної поліції України та ДСНС України. До обговорення аварії долучилися і представники ПрАТ «Рівнеазот».

«Важливе значення має налагодження оперативної комунікації ПрАТ «Рівнеазот» з Держекоінспекцією та іншими контролюючими установами, органами місцевого самоврядування. Це дозволить забезпечити швидке реагування на аварії та вживати заходів ще до того, як довкіллю буде завдана значна шкода», - зазначив Андрій Мальований.

Крім того, Держекоінспекція планує провести позапланову перевірку ПрАТ «Рівнеазот».

«Також продовжуємо відбір проб ґрунтів у населених пунктах поблизу підприємства з урахуванням рози вітрів», - додав Андрій Мальований.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці