Фахівці Держекоінспекції розпочали позапланову перевірку ПрАТ «Рівнеазот»

Держекоінспекцією розпочато позапланову перевірку ПрАТ «Рівнеазот», на якому нещодавно стався аварійний викид хімічних речовин у повітря.

Про це повідомив Голова Державної екологічної інспекції Андрій Мальований.

«Зараз інспектори та спеціалісти відділу інструментально-лабораторного контролю ДЕІ Поліського округу проходять інструктаж для подальшої роботи на території підприємства», - зазначив Андрій Мальований.

Він нагадав, що 20 липня на рівненському хімічному заводі ПрАТ «Рівнеазот» сталась аварія, через це в повітря потрапили хімічні речовини та утворилась хмара помаранчевого кольору.


«Фахівці Держекоінспекції оперативно взяли проби повітря для лабораторного аналізу та встановили, що концентрація окисів азоту не перевищує гранично допустимих показників», - підкреслив Андрій Мальований.


Посадовець розповів, що перевірка ПрАТ «Рівнеазот» востаннє проводилась інспекцією рік тому.


«Тоді під час позапланового заходу контролю зафіксували забруднення земель побічними продуктами виробництва міндобрив. І підприємство відмовилося добровільно сплатити нараховані збитки - понад 200 тисяч гривень. ДЕІ довелося звернутися до суду і судовий розгляд триває й досі», - додав Андрій Мальований.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці