На території Рівненського природного заповідника виявлено незаконну порубку дерев


На телефон «Гарячої лінії»  Державної екологічної інспекції Поліського округу надійшло звернення стосовно вирубки лісу на території Рівненського природного заповідного. 

 Державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу під час обстеження  території об'єкта природно –  заповідного фонду встановлено факти порушення вимог природоохоронного законодавства, а саме незаконну порубку  20 дерев породи сосна.     

         Розмір шкоди, заподіяної порушенням законодавства про природно-заповідний фонд Рівненським природним заповідником, становить
24 тис. 686 грн.

         Заповіднику направлено претензію для добровільного відшкодування даної суми  заподіяної державі шкоди.

         Довідково: Рівненський природний заповідник є другим за величиною в Україні природним заповідником,  який розкинувся в межах 5 районів Рівненщини на загальній площі  42 288 га. Заснований даний заповідник в 1999 році для збереження типових та унікальних природних комплексів Полісся. До складу заповідника входять 4 заказники: ландшафтний «Білоозерський», загальнозоологічний «Перебродівський», ботанічний «Сира Погоня» та гідрологічний «Сомине». Даний заповідник межує з Нобельським національним природним парком і з Білоруссю.  Це приголомшлива велика територія з рідкісною флорою та фауною. Сюди варто їхати як для активного відпочинку, так і для спокійного спостереження за дикою природою, екологічного просвітництва.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці